Monday, 23 September 2013 14:40

Ήρθε η ώρα των πράξεων. Το ΔΣ πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις

Rate this item
(0 votes)

To Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε την Παρασκευή 20/9/2013, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ για την τελική του απόφαση για μείωση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2014 κατά τουλάχιστον 6,0 εκ. ευρώ, δηλαδή από 33,5 εκ. σε 27,0 εκ. Το ύψος της χορηγίας του Υπουργείου Εσωτερικών προς το ΡΙΚ δεν θα υπερβεί τα 24,3 εκ.

Στην σχετική επιστολή του Υπουργείου, παρατίθενται οδηγίες για τροποποιήσεις (περικοπές) σε συγκεκριμένα κονδύλια του προϋπολογισμού. Η Γενική Διεύθυνση ενημέρωσε τις συντεχνίες ότι το θέμα θα συζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρία που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 24/9/2013, στις 13.00.

Για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης του προσωπικού, ζητήσαμε την εν λόγω επιστολή από την Διεύθυνση του ΡΙΚ αλλά μας αρνήθηκαν λόγω της εμπιστευτικότητας του εγγράφου. Η απόφαση τους είναι σεβαστή.

Σε δημοσίευμα της, η εφημερίδα «Χαραυγή» την Κυριακή 22/9/2013 αναφέρεται σε μια σειρά από θέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών επί συγκεκριμένων κονδυλίων. Μήπως αυτό το δημοσίευμα αποκαλύπτει τις θέσεις του εμπιστευτικού εγγράφου;

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ στην αυριανή του συνεδρία να εξετάσει το θέμα, να μας απαντήσει και να μας δώσει εξηγήσεις.

Τέλος, με βάση την τελεσίδικη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ και έχοντας εις γνώση τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για παραίτηση, ήρθε η ώρα των πράξεων. Ήρθε η ώρα όπου απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Read 1224 times Last modified on Monday, 23 September 2013 14:44