Monday, 07 October 2013 14:07

Μας έχετε καταντήσει ΡΙΚΕ

Rate this item
(0 votes)

Πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ παρανόμησε, παραβιάζοντας συλλογικές συμβάσεις. Με τη μεσολάβηση του Τμήματος Εργασίας, πετύχαμε την αναστολή της παράνομης μονομερούς απόφασης του ΔΣ.

Ο Προϋπολογισμός του 2013 παρουσιάζει σοβαρότατο πρόβλημα σε συγκεκριμένο Κεφάλαιο. Η υπέρβαση σε ένα μέρος ενός Κεφαλαίου, θα πρέπει να καλυφθεί από άλλο μέρος εντός του ίδιου Κεφαλαίου.

Η κωλυσιεργία που παρατηρήθηκε σε λήψη μέτρων το πρώτο εξάμηνο του 2013 και η μείωση συγκεκριμένων ποσών στο φλέγον Κεφάλαιο, οδηγούν σήμερα το ΡΙΚ να παρουσιάζεται χωρίς πρόγραμμα και με τον άμεσο κίνδυνο πλέον της υπέρβασης. Η αναβλητικότητα στη λήψη μέτρων και η ατολμία του ΔΣ να αγγίξει το πρόβλημα ακόμα και σήμερα θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ανεπιθύμητες λύσεις. Η Συντεχνία μας δεν θα είναι συνένοχος σε τετελεσμένα.

Οι υπερβάσεις σε μέρη του Κεφαλαίου είναι συγκεκριμένες, και θα τις καταθέσουμε. Η Διεύθυνση και το ΔΣ φέρουν την ευθύνη γι αυτές τις υπερβάσεις και θα πρέπει να προχωρήσουν αμέσως σε λύσεις. Όμως, πάντοτε μέσα από νόμιμες διαδικασίες.
Δυστυχώς όμως, φαίνεται πως έχει αποφασιστεί ήδη το ΡΙΚ να βγάλει τη χρονιά με επαναλήψεις. Αυτό προσφέρει τη λύση για να αντιμετωπιστεί η υπέρβαση το 2013. Θέλουμε όμως ένα ΡΙΚΕ; Δηλαδή ΡΙΚ Επανάληψης; Αυτό μας τιμά;

Επιπρόσθετα, φαίνεται πως δρομολογούνται και ανεπιθύμητες εξελίξεις όσον αφορά το ΡΙΚ του 2014. Ταφόπλακα σε όλα τα κονδύλια που εξυπηρετούν και συντελούν έναν υγιή οργανισμό. Από τώρα σας ενημερώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Θέλουμε να δουλεύουμε σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον, θέλουμε και επιδιώκουμε την τεχνολογική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ στην αυριανή του συνεδρία να δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα. Το ΡΙΚ πρέπει αμέσως να προχωρήσει στην προβολή των καινούργιων παραγωγών του.

Δεν μπορεί το ΡΙΚ να αλλάξει όνομα.
Δεν μπορεί το ΡΙΚ να μετονομαστεί σε ΡΙΚΕ!!!


Σ.Υ.Τ.Υ.ΡΙΚ
ΟΗΟ-ΣΕΚ

Read 1766 times