Print this page
Tuesday, 23 September 2014 11:46

Τροποποίηση της συμφωνίας ζητά η Συντεχνία μας!!!

Rate this item
(0 votes)

Το Γενικό Συμβούλιο της Σ.Υ.Τ.Υ.ΡΙΚ εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την ενέργεια της Διεύθυνσης του ιδρύματος να ενοικιάσει το αυτοκίνητο εξωτερικών μεταδόσεων του ΡΙΚ σε ιδιωτική εταιρεία για παραγωγή αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς τη χρησιμοποίηση του προσωπικού του ιδρύματος.

Ο εξοπλισμός αυτός, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, είναι το καμάρι του ΡΙΚ και χρησιμοποιείται από το προσωπικό του, το οποίο έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό.
Η συμφωνία προνοεί ότι η ιδιωτική εταιρεία ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσει προσωπικό του ΡΙΚ για την παραγωγή αλλά δικό της προσωπικό.

Η Συντεχνία όπως και πολλοί συνάδελφοι εύλογα ανησυχούν για την κίνηση αυτή της Διεύθυνσης και όχι μόνον.
Θέση μας είναι το αυτοκίνητο και το προσωπικό του ΡΙΚ να πηγαίνουν μαζί.

Την ίδια ώρα, η Συντεχνία γίνεται δέκτης παραπόνων από συνάδελφους ότι προσεγγίστηκαν για να εργαστούν πριν και κατά τη διάρκεια της παραγωγής αυτής.
Πως γίνεται να ενοικιάζουμε το αυτοκίνητο, να μην θέλουν να χρησιμοποιήσουν το προσωπικό μας αλλά παράλληλα να θέλουμε να στέλνουμε δικούς μας ανθρώπους για να επιβλέπουν και να βοηθούν; Θα προσφέρουμε στους ιδιώτες την τεχνογνωσία μας αλλά και δωρεάν υπηρεσία με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη;

Τι είδους συμφωνία έχουμε κάνει; Ζητούμε διαφάνεια.

Κατανοούμε και γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση είναι νομικά υπεύθυνη και μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία του ιδρύματος αλλά από την άλλη, πρέπει να κρατούνται και κάποιες αρχές και να μην ισοπεδώνονται όλα στο βωμό του χρήματος.
Αλήθεια, πόσα βγάζει το ΡΙΚ από αυτή τη συμφωνία; Υπάρχουν άλλοι τρόποι για εξοικονομήσεις.
Εδώ και μήνες φωνάζουμε για αναδιάρθρωση, φωνάζουμε να δοθεί ένα τέρμα στις εξωτερικές παραγωγές αλλά κανείς δεν ακούει, αντίθετα συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Τι προνοεί η συμφωνία όσον αφορά θέματα ασφάλισης; Ο εξοπλισμός του ΡΙΚ είναι ασφαλισμένος σε περίπτωση χρήσης από μη προσωπικό του ιδρύματος;

Η Σ.Υ.Τ.Υ.ΡΙΚ ζητάει εδώ και τώρα, τροποποίηση της συμφωνίας και χρησιμοποίηση του προσωπικού του ΡΙΚ για την παραγωγή των αγώνων.

Read 1067 times