Print this page
Monday, 04 July 2016 18:29

Η ΣΥΤΥΡΙΚ απαντά στις δηλώσεις Θανάση Τσώκου

Rate this item
(0 votes)

Από την ημέρα που ανέλαβε την Προεδρία ο κ. Τσώκος, η Συντεχνία μας ζήτησε επανειλημμένα συνάντηση μαζί του για ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που ταλανίζουν το ΡΙΚ. Ο κ. Τσώκος αγνόησε παντελώς τη Συντεχνία μας.

Επί την Προεδρία του κ. Τσώκου δεν υπήρξε καμιά συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και συντεχνιών.

Το ΡΙΚ από 1/1/2016 απέκοψε παράνομα μέρος του μισθού από τους μόνιμους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους χωρίς οποιαδήποτε συμφωνία. Όταν η ΣΥΤΥΡΙΚ απείλησε με μέτρα τότε το ΡΙΚ άμεσα σταμάτησε την παράνομη αποκοπή. Να θυμίσουμε πως το ΡΙΚ θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό που απέκοψε παράνομα για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2016.

Από τη στιγμή που το κόστος για το μουσείο ανέρχεται σε συνολικό ποσό πέραν των 2000 ευρώ, οι διαδικασίες βάση νόμου προνοούν προσφορές. Και ανάλογα με το ύψος του συνολικού κόστους το οποίο προκύπτει από μελέτη που θα κάνει το ΡΙΚ (και δεν έγινε), ακολουθούνται και συγκεκριμένες διαδικασίες που αφορούν τον αριθμό των προσφοροδοτών κ.α.
Το ΡΙΚ δεν έκανε τίποτα επί τούτου.

Προκαλούμε το ΡΙΚ να δώσει στη δημοσιότητα τη διαδικασία που έκανε για κατασκευή πέργκολας στον υπαίθριο χώρο δίπλα από την καντίνα. Προκαλούμε τον κ. Τσώκο να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι που είχαν καθολικό αίτημα για κατασκευή της πέργκολας και ποια στοιχεία έχει που τον οδηγούν στο συμπέρασμα να χαρακτηρίσει την πλαστική τέντα που υπήρχε στο χώρο ως ανθυγιεινή.
Για το θέμα της διαδικασίας, τίποτα δεν έγινε όπως και στο θέμα του μουσείου.

Οι προκηρύξεις και διαδικασίες που ακολούθησε το ΡΙΚ για την προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή και Διευθυντή Ειδήσεων είναι προβληματικές και αναμένεται να υπάρξουν προσφυγές. Αυτό σημαίνει δυστυχώς κόστος για το ΡΙΚ. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν.

Η Συντεχνία μας θλίβεται που παρακολουθεί καθημερινά τον Πρόεδρο του ΔΣ να διευθύνει το ΡΙΚ παρεμβαίνοντας στο έργο της Γενικής Διεύθυνσης. Καλούμε τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή να διαχωρίσει τη θέση του και να μην αποδέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Τέλος, πραγματικά αν έχουμε τη δύναμη να ανεβάζουμε και να κατεβάζουμε Προέδρους, μαγκιά μας και μπράβο μας!

Γενικό Συμβούλιο
Σ.Υ.Τ.Υ.ΡΙΚ

Read 2079 times