Monday, 03 June 2013 05:58

ΟΧΙ στην αφαίρεση του διαφημιστικού πακέτου από το ΡΙΚ --- ΟΧΙ στη συρρίκνωση του ΡΙΚ για εξυπηρέτηση τρίτων

Rate this item
(0 votes)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ στα προβλήματα των ιδιωτικών σταθμών, η αφαίρεση του διαφημιστικού πακέτου από το ΡΙΚ ούτε και η κατάργηση της ψηφιακής του πλατφόρμας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ η οποιαδήποτε συρρίκνωση του ΡΙΚ για εξυπηρέτηση τρίτων. Ελπίζουμε να επικρατήσει σοφία έστω και την υστάτη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ αυτή τη φαρσοκωμωδία σύγκρισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με τους ιδιωτικούς σταθμούς. Δεν υπάρχει σύγκριση. Άλλα πράγματα (πολύ λίγα) κάνει ο ιδιωτικός σταθμός και άλλα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα και προς το ΡΙΚ το ίδιο. Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε το παιγνίδι της τηλεθέασης. Δεν συναγωνιζόμαστε κανένα. Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι μέσα από το λόγο μας και την αντικειμενικότητα μας.

--------------------------------------------------------------------

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ και πιθανότατα δεν ξανάρχονται. Συνάδελφοι, δείξετε την αγωνιστικότητα σας και στείλτε τα μηνύματα σας μέσα από πράξεις. Σηκώστε ανάστημα και κλείστε την πόρτα στο «σύστημα». Ένα «σύστημα» το οποίο δημιούργησαν τα κόμματα και σήμερα καλούνται να το γκρεμίσουν αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το μονοπάτι του μνημονίου.

Αναμένουμε την έγκριση του προϋπολογισμού για να μιλήσουμε ανοιχτά και έξω από τα δόντια. Βλέπουμε όμως πως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις καλά κρατούν. Ο καθένας δεν θέλει να δώσει κάτι απ’ τα δικά του. Όλοι είναι σωστοί και έχουν δίκιο. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ το «σύστημα» που δεν μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις.

Έχουμε πολλές απόψεις για αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή διαδικασιών και επίλυση πολλών λειτουργικών προβλημάτων που οδηγούν στην παραγωγικότητα και τον εκσυγχρονισμό. Δεν στοχοποιούμε κανένα. Τέτοιες απόψεις όμως, κάποτε είναι σκληρές και επηρεάζουν πολλές «κακές» και άλλες συνήθειες, δεν είναι εύκολες. Πρέπει όμως να το τολμήσουμε και να το πράξουμε για το καλό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Ίσως κάποιοι δεν θέλουν να το κάνουν με αποτέλεσμα να αφεθούμε στο να μας το επιβάλουν άλλοι. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα χειρότερο. Προειδοποιούμε.

Η Συντεχνία μας θα προασπισθεί με σθένος και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα των μελών της, όλων των Υπαλλήλων Τεχνικών Υπηρεσιών που τα τελευταία χρόνια έχουν υποβαθμιστεί πολύ σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες.
Πραγματικά βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο. Η εργασία τους όμως δεν εξαρτάται μόνον απ’ αυτούς αλλά και από άλλους.

Χρειάζεται άμεσα αναπροσαρμογή εργασιών και αναγκών, αλλαγή ωραρίων προγραμμάτων, αλλαγή στα ειδησεογραφικά και αλλαγή σε ώρες βάρδιας έτσι ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να εργάζονται σωστά, παραγωγικά και ταυτόχρονα να υπάρξει και εξοικονόμηση για το ΡΙΚ. Βάλτε τέρμα σε τρόπους εργασίας και πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Βάλτε τέρμα στην άσκοπη γραφειοκρατία.

Καλούμε τη Βουλή να προχωρήσει άμεσα με την έγκριση του προϋπολογισμού αυτήν τη βδομάδα. ΔΕΝ σηκώνει άλλη αναβολή.

Καλούμε τη Διεύθυνση να προχωρήσει άμεσα σε τομές για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και αύξηση της παραγωγικότητας. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε θέσεις και απόψεις.

Γεώργιος Κυπριανού
Πρόεδρος Σ.Υ.Τ.Υ.ΡΙΚ

3/6/2013

Read 855 times